دنیای سرگرمی


دنیای سرگرمی

فقط چند دقیقه برای داشتن سرگرمی وقت بگذاریم


تاریخچه باشگاه پرسپولیس

شاهین باشگاهی بود که در سال 1321 به دست یک معلم به نام دکتر عباس اکرامی با همکاری و همراهی گروهی از بهترین جوانان کشور که عمدتا دانشجو بودن، بنا نهاده شد و مفاخر بزرگی چون امیر مسعود برومند، امیر عراقی، شکیبی، فاخری، انصاری، دکتر نادر افشار، مرحوم پرویز دلداری و.... تربیت کرده و به جامعه فوتبال تقدیم کرده نموده.

 

شاهین داری 402 تیم جوان با 62 شعبه در سطح کشور بود که دکتر اکرامی این تیم را بر پایه 3 اصل (اخلاق ، تحصیل و علم ورزش ) استوار ساخته بود. شاهین در آن روزگار، تنها دفتری بود در ورزشگاه امجدیه (شیرودی) که بازیکنانش برای تعلیم در آنجا گردهم می آمدند، این باشگاه برای اولین بار آموزش فوتبال را به صورت کتابی و از روی اصول ، شروع کرد و نخستین جزوه آموزشی را که در برگیرنده اصول ورزش فوتبال بود، و با استفاده از منابع جهانی تهیه و تنظیم گشته بود، جهت یادگیری در اختیار اعضای خود قرار داد.

 

این تیم به جهت سیستم و قدرت عجیبی که بازیکنانش در کار حمله داشتند به ندرت اجازه میداد حریفانش (حتی بزرگترینشان) خود را از شکست نجات دهند. لیکن بی درایتی و عدم دور اندیشی مدیران وقت باشگاه و کج سلیقگی و انفعال دستگاه ورزش وقت کشور، دست به دست  هم داد و باعث شد بدلیل پاره ای از مسائل بعد از بازی این تیم با تهران جوان در هفته دهم ( در تاریخ 16/4/1346) این باشگاه منحل گردد. در آن بازی ناظم گنجاپور با وارد کردن سه گل دقایق 61،68، 75 به درون دروازه تهرانجوان این افتخار را بدست آورد که تا تمام کننده کتاب پیروزی های شاهین برای همیشه باشد.

 

آن روز شاهین در هفته دهم با 18 امتیاز از 10 دیدار ( در آن زمان هر پیروزی 2 امتیاز منظور می شد ) و 19 گل زده و 7 گل خورده در صدر و دارایی با 16 امتیاز در ردیف دوم قرار گرفته بود. لیکن بازی آخر شاهین بود در حالی که در این فصل، 3 هفته از بازی های این تیم مقابل شهربانی ، دیهیم و تاج ) باقی مانده بود ناگهان با اطلاعیه رسمی سازمان رسمی سازمان تربیت بدنی از تاریخ 20/4/1346 شاهین منحل گردید. پس از انحلال تیم شاهین، بازیکنان آن همچنان یکپارچگی خود را حفظ کردند و حدود یک سال بعد محرومیت را با ادامه بازی ها و تمرینات خود در زمین های خاکی سپری نمودند. تا این که باشگاه های مطرح آن روز در صدد جذب این جوانان بی رقیب بر آمدند و از آن جمله باشگاه پاس خواهان کاشانی، کلانی و همایون بهزادی بود و بعضی  باشگاه دیگر هم بقیه آنان را مد نظر قرار داده بودند لذا شاهینی ها به تکاپو افتاند تا از تفرقه و پراکندگی مجموعه خود را جلوگیری به عمل آوردند (از آن جمله پرویز دلداری را میتوان نام برد ) بر آن شدند تا این مجموعه را باشگاه پرسپولیس گرد هم آورند.


پرسپولیس باشگاهی بود که در سال 1342 بدست علی عبده بنا شده بود و در آن  رشته های  بولینگ، والیبال وبسکتبال فعال بود. عبده از آمریکا به ایران آمد ودر جامعه ورزشی آمریکا در رشته بوکس صاحب عنوان قهرمانی بود ( بابا بوکسور ). عبده مدت ها اندیشه ایجاد تیم فوتبال پرسپولیس را با خود داشت و تیم فوتبالی را نیز ایجاد کرده بود که تیمی ضعیف در رده دوم باشگاه های کشور محسوب می شد و از اعضای محبوب و ماندگار ان محمود خوردبین را میتوان نام برد. پس از انحلال شاهین با درایت امیر مسعود برومند و رایزنی های مرحود دهداری، چند تن از بازیکنان قبلی شاهین در ترکیب دسته دومی پرسپولیس قرار گرفته و ترتیب یک مسابقه با تیم جم آبادان ( که در آن زمان تیم صاحب نامی بود ) را دادند و پس از آن تمامی اعضای تیم شاهین به پرسپولیس پیوستن و محبوبیت شاهین بلند پرواز را به پرسپولیس هدیه نمودند.

 

پرسپولیس بهار خود را در آغازین روزهای 1347 با مربیگری دهداری ( کاپیتان پیشین شاهین) و سرپرستی دکتر برومند آغاز کرد. مطابق مقرارت  این تیم می بایست کار خود را در فوتبال دسته سوم و یا حداکثر دسته دوم باشگاه ها شروع کند. اما انحلال چند تیم در این زمان باعث گردید تا به جای مسابقات لیگ یکسری مسابقات  رده بندی  در سطح باشگاه ها ی پایتخت برگزار شود در آن مسابقات 44 تیم به رقابت پرداختند  که 4 تیم پرسپولیس، تاج، عقاب و پاس سرگروه گردیند. از آن پس پرسپولیس رسما وارد مسابقات باشگاه های ایران گردید. این تیم در سال 1347 قدرت نمایی کرد و تمام رقیبان  را پشت سر گذاشت و به عنوان قهرمان باشگاه های تهران، جهت شرکت مسابقات آسیای تایلند عازم بانکوک گردیدند.

 

در سال 1348 کارخانه ایران ناسیونال با مدیریت خیامی ( از طرف دارن  تیم شاهین ) تازه تاسیس گردیده بود و تیم فوتبال ضعیفی هم داشت. ( علی پروین هم از جمله بازیکنان این تیم بود ) در این زمان فکر تبلیغ محصول این شرکت ( پیکان ) با استفاده  از محبوبیت تیم شاهین، خیامی را بر آن داشت تا مذاکراتی با چند تن از  شاهینی های  سابق انجام داده و آنان را به تیم پیکان دعوت نماید. با رفتن آنها افراد باقی مانده نیز راهی جز پیوستن به ایشان ندیدند، لذا تمامی بازیکنان شاهین ( بجز عزیز اصلی، دروازه بان شاهین ) به پیکان پیوستن  و در این سال عنوان قهرمانی باشگاه های ایران را از ان پیکان نمودند و در همین سال پیکان به جای تیم ملی در تورنمنت جام دوستی نیز شرکت کرده و در بین 5 تیم مقام نخست را از ان خود کردند.

 

لازم به ذکر است که در این زمان پیکان در برابر پرسپولیس با تک گل علی پروین با نتیجه یک بر صفر پرسپولیس را شکست داد. پرسپولیس در غیاب شاهینی ها با تصاحب 12 امتیاز در رده یازده قرار گرفتند. حضور پیکان بیشتر از یک سال به طول نیانجامید و مجددا بازیکنان در سال 1349 به خانه خود برگشتند و قهرمانی اولین دوره تخت جمشید در سال 1350 را از آن خود کردند. پرسپولیس در5 دوره برگزاری لیگ تخت جمشید، با دو کسب قهرمانی ( لیگ اول وسوم ) وسه نایب قهرمانی، به عنوان پرافتخار ترین باشگاه کشور شناخته شد. با وقوع انقلاب اسلامی، این تیم دچار بحران نفرات گردید و بازیکنانش بکلی عوض شدند وتعداد اندکی از بازیکنان قدیمی باقی ماندند.

 

لیکن برگزاری مسابقات جام شهید اسپندی در سال 1358 و دیگر مسابقات، باعث گردید تا بازیکنان مستعد و جوان کشور نگذارند این تیم باشگاه بلند آوازه از رونق بیفتد. باشگاه  پرسپولیس در سال 1365 تحت پوشش بنیاد مستضعفان و جانبازان قرار گرفت که نام آم به    ( آزادی ) تغییر دادند. لیکن پس از مدت زمان اندکی بنیاد از اداره این باشگاه  خود داری کرد و در این زمان با توجه به موقعیت این باشگاه، سازمان تربیت بدنی، خود اداره آن را عهده دار گردیده و نامش را نیز به ( پیروزی) تغییر دادن  که تا کنون نیز با همین نام در میادین ورزشی حضور می یابد.

 

البته این تیم برای هوادارن پر شمار این تیم همان پرسپولیس  است. لازم به ذکر است که طبق لیستی  که از سوی کنفدراسیون  فوتبال آسیا  ارئه شد، پرسپولیس به عنوان پر طرفدار ترین تیم آسیا انتخاب شد. دالیان چین و الهلال عربستان هم در رده های بعدی قرار گرقته اند.

 

مقام‌های قهرمانی و نایب قهرمانی کسب شده توسط پرسپولیس عبارتند از:

قهرمان جام حذفی ایران ۱۳۸۹

قهرمان هفتمین دوره لیگ برتر ایران ۱۳۸۷

نایب قهرمان جام حذفی ایران ۱۳۸۵

قهرمان اولین دوره لیگ برتر ایران ۱۳۸۱

مقام سوم جام باشگاه‌های آسیا ۱۳۸۰

نایب قهرمان لیگ آزادگان کشور ۱۳۷۹

قهرمان لیگ آزادگان کشور ۱۳۷۸

مقام سوم جام باشگاه‌های آسیا ۱۳۷۸

نایب قهرمان لیگ آزادگان کشور ۱۳۷۷

قهرمان لیگ آزادگان کشور ۱۳۷۷

مقام سوم جام باشگاه‌های آسیا ۱۳۷۵

قهرمانی لیگ آزادگان کشور ۱۳۷۵

مقام چهارم جام باشگاه‌های آسیا ۱۳۷۴

قهرمان لیگ ازادگان ۱۳۷۴

مقام چهارم لیگ آزادگان ۱۳۷۳

نایب قهرمان لیگ کشور ۱۳۷۲

نایب قهرمان سومین دوره جام در جام آسیا ۱۳۷۱

قهرمان سوپرجام تهران ۱۳۷۱

نایب قهرمان لیگ ازادگان ۱۳۷۱

قهرمان جام حذفی کشور ۷۱-۱۳۷۰

مقام سوم در لیگ ازادگان ۱۳۷۰

قهرمانی جام حذفی ایران ۱۳۷۰

نایب قهرمانی در فوتبال دسته اول تهران ۱۳۷۰

قهرمان اولین دوره جام در جام آسیا ۷۰-۱۳۶۹

قهرمانی در فوتبال دسته اول تهران ۱۳۶۹

نایب قهرمان اولین دوره لیگ آزادگان ۱۳۶۸

قهرمان باشگاه‌های دسته اول تهران ۱۳۶۸

قهرمان باشگاه‌های دسته اول تهران ۱۳۶۷

قهرمان جام حذفی ایران ۱۳۶۶

قهرمان جام حذفی تهران ۱۳۶۶

قهرمان فوتبال باشگاه‌های دسته اول تهران ۱۳۶۶

قهرمان فوتبال باشگاه‌های دسته اول تهران ۱۳۶۵

نایب قهرمان جام باشگاه‌های دسته اول تهران ۱۳۶۲

قهرمان جام باشگاه‌های تهران ۱۳۶۱

قهرمان جام حذفی تهران ۱۳۶۱

قهرمان جام وحدت ۱۳۶۰

نایب قهرمان جام حذفی تهران ۱۳۶۰

قهرمانی در لیگ دسته اول تهران ۱۳۶۰

قهرمان جام شهید اسپندی ۱۳۵۸

نایب قهرمان ششمین دوره لیگ تخت جمشید ۱۳۵۷

نایب قهرمان پنجمین دوره لیگ تخت جمشید ۱۳۵۶

نایب قهرمان چهارمین دوره لیگ تخت جمشید ۱۳۵۵

قهرمان سومین دوره لیگ تخت جمشید ۱۳۵۴

نایب قهرمان دومین دوره لیگ تخت جمشید ۱۳۵۳

قهرمان اولین دوره لیگ تخت جمشید ۱۳۵۲

نایب قهرمان جام باشگاه‌های تهران ۱۳۵۰

مقام سوم لیگ منطقه‌ای ایران ۱۳۵۰

نایب قهرمان باشگاه‌های تهران ۱۳۵۰

قهرمانی مسابقات مقدماتی جام منطقه‌ای ۱۳۵۰

نایب قهرمانی جام حذفی ایران 

 

منابع:

persepolis2008persian.persianblog.ir

www.footiran.com



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نويسنده: محمدرضا قربانی | تاريخ: پنج شنبه 11 آبان 1391برچسب:تاریخچه باشگاه پرسپولیس, | موضوع: <-CategoryName-> |