دنیای سرگرمی


دنیای سرگرمی

فقط چند دقیقه برای داشتن سرگرمی وقت بگذاریم


تاریخچه المپیک از شروع تا سال 1964

 در اواخر قرن نوزدهم با تلاش بارون پیر دو کوبرتن فرانسوی مسابقات المپیک دوره نوین آغاز شد. در سال 1892 پس از آنکه از دولت فرانسه خواست تا وی را در اجرا و احیای بازی‌های المپیک یاری کند، برنامه و آئین‌نامه عظیمی را در این مورد به اتحادیه ورزشی پاریس ارسال کرد و بلافاصله، خود از طرف دولت فرانسه به ریاست اتحادیه برگزیده شد و برای بدست آوردن پشتیبان به کشورهای اروپائی مسافرت کرددرسال 1896 کنگره المپیک تشکیل شد و کوبرتن مورد حمایت کشورهای شرکت‌کننده قرارگرفت.

 

در این کنگره قرار شد بازی‌ها هر 4 سال یک بار در یکی از کشورهای بزرگ برگزار شود و کمیته‌ای به نام کمیته بین‌المللی المپیک که نظارت کامل و دقیقی بر بازی‌ها داشته باشد، تشکیل گردد. بالاخره بازی‌های المپیک در سال 1896 دوباره در آتن آغاز شداز آن سال تا سال 2012 که المپیک تابستانی لندن برگزار شد، مجموعا 28 بار این رقابت فشرده در کشورهای مختلف جهان برگزار شده است.

 

المپیک آتن، یونان - 1896 


کشورهای راه‌یافته: 14 کشورها

تعداد ورزشکاران: 241 ورزشکاران

تعداد رقابت: 43 رقابت‌ها

پیر دو کوبرتن، مورخ فرانسوی با الهام از المپیاد باستانی و بازی‌های المپیکی ویلیام پنی بروکز در ونلاک، المپیک را احیا کرد. اغلب شرکت‌کنندگان اهل یونان، آلمان، فرانسه و بریتانیا هستند. همین کشورها هم اغلب مدال‌ها را می‌برند. زنان مجاز به شرکت در رقابت‌ها نیستند. برگزارکنندگان حضور آنان را "غیرعملی، بدون جذابیت و نادرست"می‌دانند. ۸۰ هزار تماشاچی، از جمله جورج اول پادشاه یونان حضور دارند.


رده بندی کلی بر حسب مدال طلا:

آمریکا: 11 طلا

یونان: 10 طلا

آلمان: 6 طلا

فرانسه: 5 طلا

بریتانیا: 2 طلا

مجارستان: 2 طلا

دیگر کشورها: 7 طلا

مجموع: 43 طلا


المپیک پاریس، فرانسه - 1900 

کشورهای راه‌یافته: 24 کشورها

تعداد ورزشکاران: 997 ورزشکاران

تعداد رقابت: 95 رقابت‌ها

فرانسه با آوردن بزرگترین تیم ملی به المپیک ۱۹۰۰، بیشتر مدال‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

به دلیل شمار کم شرکت‌کنندگان، در بعضی از مسابقات تیم‌هایی با جنسیت و ملیت مختلف شرکت کردند. کنستانتین هنریکز دو زوبیرا بازیکن هاییتی‌تبار تیم راگبی فرانسه اولین سیاه پوستی است که درالمپیک شرکت می‌کند.


رده بندی کلی بر حسب مدال طلا:

فرانسه: 26 طلا

آمریکا: 19 طلا

بریتانیا: 15 طلا

تیم مختلط: 6 طلا

سوئیس: 6 طلا

بلژیک: 5 طلا

دیگر کشورها: 13 طلا

مجموع: 90 طلا


المپیک سن‌لوئیس، آمریکا - 1904

کشورهای راه‌یافته: 12 کشور

تعداد ورزشکاران: 651 ورزشکار

تعداد رقابت: 91 رقابت‌

آمریکا قهرمان می‌شود در حالیکه فقط در 42 رشته که کمتر از نصف رشته‌های معمول بود ورزشکاران غیر آمریکایی شرکت داشتند. در این دوره مدال‌های طلا، نقره و برنز به طور رسمی باب می‌شوند. جورج ایسر ژیمناست آمریکایی به رغم این که یک پایش چوبی است، 6 مدال به دست می‌آورد. فرد لورز سعی کرد تا بیشتر مسیر ماراتن را با یک ماشین طی کند. او از دور مسابقه کنار گذاشته شد.


رده بندی کلی بر حسب مدال طلا:

آمریکا: 78 طلا

آلمان: 4 طلا

کوبا: 4 طلا

کانادا: 4 طلا

مجارستان: 2 طلا

بریتانیا: 1 طلا

دیگر کشورها: 3 طلا

مجموع: 96 طلا


المپیک لندن، بریتانیا - 1908

کشورهای راه‌یافته: 22 کشورها

تعداد ورزشکاران: 2008 ورزشکار

تعداد رقابت: 110 رقابت‌

در این دوره جهان بازی‌های المپیک نوین را به رسمیت می‌شناسد. میزبان بیشتر مدال‌ها را از آن خود می‌کند. با کنار رفتن ایتالیا به دلیل فوران آتشفشان وزوو، چهارمین المپیک با شتاب و عجله به لندن منتقل می‌شود. پرچم ملل نیز معرفی می‌شود. نقل قولی از پیر دو کوبرتن به عنوان شعار بازی‌ها ثبت می‌شود: "مهمترین چیز در زندگی سختکوشی است نه بردن، پیروزی مهم نیست بلکه خوب جنگیدن است که اهمیت دارد."


رده بندی کلی بر حسب مدال طلا:

بریتانیا: 56 طلا

آمریکا: 23 طلا

سوئد: 8 طلا

فرانسه: 5 طلا

آلمان: 3 طلا

مجارستان: 3 طلا

دیگر کشورها: 12 طلا

مجموع: 110 طلا


المپیک استکهلم، سوئد - 1912

کشورهای راه‌یافته: 28 کشور

تعداد ورزشکاران: 2407 ورزشکار

تعداد رقابت: 102 رقابت‌

در این دوره نیز کشور آمریکا باز هم قهرمان می‌شود، اما سوئد تنها یک طلا کمتر می‌گیرد و در مجموع مدال‌های بیشتری به دست می‌آورد. برای اولین بار از هر 5 قاره ورزشکارانی در رقابت‌ها شرکت دارند. زمان‌سنج‌های خودکار برای اولین بار به کار گرفته شدند. کشتی مارتین کلین از استونی و آلفرد آسیکاینن از فنلاند ۱۱ ساعت و ۴۰ دقیقه طول کشید و سر انجام کلین پیروز شد.


رده بندی کلی بر حسب مدال طلا:

آمریکا: 25 طلا

سوئد: 24 طلا

بریتانیا: 10 طلا

فنلاند: 9 طلا

فرانسه: 7 طلا

آلمان: 5 طلا

دیگر کشورها: 23 طلا

مجموع: 103 طلا


المپیک آنتورپ، بلژیک - 1920

کشورهای راه‌یافته: 29 کشور

تعداد ورزشکاران: 2626 ورزشکار

تعداد رقابت: 154 رقابت‌

از سرگیری المپیک بعد از وقفه 8 ساله به دلیل جنگ جهانی اول. آمریکا باز هم در صدر است اما سوئد، بریتانیا، فنلاند و میزبان نیز موفق هستند. پنج حلقه المپیک، به همراه سوگند المپیک، به طور رسمی ارائه می‌شود. آلمان، اتریش، بلغارستان، مجارستان و ترکیه به دلیل موضعشان در جنگ جهانی اول به بازی‌ها دعوت نشده‌اند. ادی ایگان، بوکسور آمریکایی، تنها کسی است که هم درالمپیک تابستانی و هم زمستانی طلا گرفته است. او بعدها در سال ۱۹۳۲ در لوژسواری نیز مدال طلا کسب کرد.


رده بندی کلی بر حسب مدال طلا:

آمریکا: 41 طلا

سوئد: 19 طلا

بریتانیا: 15 طلا

فنلاند: 15 طلا

بلژیک: 14 طلا

نروژ: 13 طلا

دیگر کشورها: 39 طلا

مجموع: 156 طلا


المپیک پاریس، فرانسه - 1924

کشورهای راه‌یافته: 44 کشور

تعداد ورزشکاران: 3089 ورزشکار

تعداد رقابت: 126 رقابت‌

آمریکا سلطه خود را در رده‌بندی حفظ می‌کند. پیشرفت فنلاند، بریتانیا و فرانسه مشهود است. مسابقات در اصل برای آمستردام برنامه‌ریزی شده بودند اما چون بارون دو کوبرتن می‌خواست برای آخرین بار پیش از بازنشستگی المپیک را در میهنش ببیند، به پاریس منتقل شد. المپیک واقعا جهانی می‌شود. حدود هزار خبرنگار آن را گزارش می‌کنند و نخستین دهکده المپیک ساخته می‌شود. آلمان همچنان غایب است، اما لتونی، لهستان، اروگوئه و ایرلند پا به المپیک می‌گذارند.


رده بندی کلی بر حسب مدال طلا:

آمریکا: 45 طلا

فنلاند: 14 طلا

فرانسه: 13 طلا

بریتانیا: 9 طلا

ایتالیا: 8 طلا

سوئیس: 7 طلا

دیگر کشورها: 30 طلا

مجموع: 126 طلا


المپیک آمستردام، هلند - 1928

کشورهای راه‌یافته: 46 کشور

تعداد ورزشکاران: 2883 ورزشکار

تعداد رقابت: 109 رقابت‌

آمریکا دوباره قهرمان شد. آلمان با نمایشی درخشان در جای دوم نشست. نخستین مشعل المپیک ارائه می شود. شمار زنان شرکت‌کننده دو برابر می‌شود. اولین مدالهای المپیک برای ورزشکاران آسیایی. لوییجینا جاووتی ازایتالیا با ۱۱ سال و ۳۰۲ روز سن در ژیمناستیک نقره می‌گیرد و جوانترین مدال آورنده تاریخ المپیک می‌شود.


رده بندی کلی بر حسب مدال طلا:

آمریکا: 22 طلا

آلمان: 10 طلا

فنلاند: 8 طلا

سوئد: 7 طلا

ایتالیا: 7 طلا

سوئیس: 7 طلا

دیگر کشورها: 49 طلا

مجموع: 110 طلا


المپیک لس‌آنجلس، آمریکا - 1932

کشورهای راه‌یافته: 37 کشور

تعداد ورزشکاران: 1332 ورزشکار

تعداد رقابت: 117 رقابت‌

در این دوره آمریکا به راحتی قهرمان شد و ایتالیا نیز برای اولین‌بار روی سکو ایستاد. بحران اقتصادی به بودجه المپیک فشار زیادی وارد کرد و تعداد ورزشکاران نصف المپیک ۱۹۲۸ می شود. طول رقابت‌ها به ۱۶ روز کاهش می‌یابد. ورزشکاران حرفه‌ای اجازه حضور ندارند و به همین دلیل مسابقات فوتبال برگزار نمی‌شود. دولت برزیل از پس هزینه فرستادن ۶۹ ورزشکار به لس‌آنجلس برنمی‌‌آید بنابراین آنان را با یک کشتی قهوه به آمریکا می‌فرستد، به این امید که قهوه‌ها را در آمریکا بفروشد.


رده بندی کلی بر حسب مدال طلا:

آمریکا: 41 طلا

ایتالیا: 12 طلا

فرانسه: 10 طلا

سوئد: 9 طلا

ژاپن: 7 طلا

مجارستان: 6 طلا

دیگر کشورها: 31 طلا

مجموع: 116 طلا


المپیک برلین، آلمان - 1936

کشورهای راه‌یافته: 49 کشور

تعداد ورزشکاران: 3963 ورزشکاران

تعداد رقابت: 129 رقابت‌

آمریکا سکوی اول را به آلمان می‌بازد و مجارستان سوم می‌شود. اسپانیا به دلیل جنگ داخلی غایب است؛ آمریکا نیز به دلیل یهودستیزی در آلمان احتمال تحریم را بررسی کرده بود. آلمان نازی در اوج است و اعتقاداتش به نژاد آریایی را دنبال می‌کند. اما جس اوونز، ورزشکار آمریکایی آفریقایی‌تبار پیش چشم هیتلر چهار مدال طلا به خود اختصاص می‌دهد. برلین اولین المپیکی بود که از تلویزیون پخش شد. ۴ میلیون بلیط هم به فروش رفت.


رده بندی کلی بر حسب مدال طلا:

آلمان: 33 طلا

آمریکا: 24 طلا

مجارستان: 10 طلا

ایتالیا: 8 طلا

فنلاند: 7 طلا

فرانسه: 7 طلا

دیگر کشورها: 41 طلا

مجموع: 130 طلا


المپیک لندن، بریتانیا - 1948

کشورهای راه‌یافته: 59 کشور

تعداد ورزشکاران: 4104 ورزشکار

تعداد رقابت: 136 رقابت‌

بعد از وقفه‌ای ۱۲ ساله به دلیل جنگ جهانی دوم، المپیک از سر گرفته شد. آلمان و ژاپن به بازی‌ها دعوت نشدند و شوروی نیز از حضور خودداری کرد. آمریکا در رده بندی کلی دوباره قهرمان شد. اولین پناهندگی سیاسی: ماریه پروازنیکوا رییس فدراسیون بین‌المللی ژیمناستیک در چکسلواکی به دلیل " نبود آزادی بیان" پس از الحاق کشورش به بلوک شرق، از بازگشت به چکسلواکی خودداری کرد. فانی بلنکر کوئن، دونده هلندی ۳۰ ساله و مادر سه فرزند ستاره رقابت‌ها بود و به "کدبانوی پرنده" مشهور شد. او ۴ مدال به دست آورد.


رده بندی کلی بر حسب مدال طلا:

آمریکا: 38 طلا

سوئد: 16 طلا

فرانسه: 10 طلا

مجارستان: 10 طلا

ایتالیا: 8 طلا

فنلاند: 8 طلا

دیگر کشورها: 48 طلا

مجموع: 138 طلا


المپیک هلسینکی، فنلاند - 1952

کشورهای راه‌یافته: 69 کشور

تعداد ورزشکاران: 4955 ورزشکار

تعداد رقابت: 149 رقابت‌

آمریکا در رقابتی شانه به شانه با شوروی اول می‌شود و مجارستان سوم. در اولین حضور شوروی و چین برای رقابت با کشورهای غربی، فضای جنگ سرد بر بازی‌ها سایه انداخته بود. کم شدن محدویت‌ها برای ورزشکاران زن به ماریا گورخوفسکایا از شوروی امکان داد با دو طلا و پنج نقره در ژیمناستیک، رکورد مدال در رقابت‌های زنان در یک دوره المپیک را به خود اختصاص دهد.


رده بندی کلی بر حسب مدال طلا:

آمریکا: 40 طلا

اتحاد جماهیر شوروی: 22 طلا

مجارستان: 16 طلا

سوئد: 12 طلا

ایتالیا: 8 طلا

چکسلواکی: 7 طلا

دیگر کشورها: 44 طلا

مجموع: 149 طلا


المپیک ملبورن، استرالیا - 1956

کشورهای راه‌یافته: 72 کشور

تعداد ورزشکاران: 3314 ورزشکار

تعداد رقابت: 145 رقابت‌

اولین قهرمانی شوروی و پیشی گرفتن از آمریکا و سومی درخشان استرالیا. هلند، اسپانیا و سوییس به دلیل حمله شوروی به مجارستان بازی‌ها را تحریم کردند. چین، عراق، مصر و لبنان نیز غایب بودند. بعضی رقابت‌های سوارکاری به اجبار در سوئد برگزار شد، زیرا مقامات بهداشتی استرالیایی به واسطه قوانین قرنطینه به بعضی اسب‌هااجازه ورود به کشور را ندادند.


رده بندی کلی بر حسب مدال طلا:

اتحاد جماهیر شوروی: 37 طلا

آمریکا: 32 طلا

استرالیا: 13 طلا

مجارستان: 9 طلا

ایتالیا: 8 طلا

سوئد: 8 طلا

دیگر کشورها: 46 طلا

مجموع: 153 طلا


المپیک رم، ایتالیا - 1960

کشورهای راه‌یافته: 83 کشور

تعداد ورزشکاران: 5338 ورزشکاران

تعداد رقابت: 150 رقابت‌

تحریم چین ادامه می‌یابد (تحریمی که در ۱۹۸۴ خاتمه یافت)، شوروی بار دیگر بر آمریکا پیروز می‌شود و ایتالیا به نحوی غیرمنتظره به مقام سوم می‌رسد. سرود رسمی المپیک برگزیده می‌شود. میلیون‌ها نفر در سراسر جهان بازی‌ها را از تلویزیون تماشا می‌کنند. کاسیوس کلی، مشت‌زن ۱۸ ساله‌ای که بعدها به محمدعلی مشهور شد قهرمان دسته نیمه سنگین می‌شود. آبیب بیکیلا، دونده اتیوپیایی اولین سیاهپوست آفریقایی است که مدال طلا می‌برد. او پابرهنه قهرمان ماراتن شد.


رده بندی کلی بر حسب مدال طلا:

اتحاد جماهیر شوروی: 43 طلا

آمریکا: 34 طلا

ایتالیا: 13 طلا

آلمان: 12 طلا

استرالیا: 8 طلا

ترکیه: 7 طلا

دیگر کشورها: 35 طلا 

مجموع: 152 طلا

 

 

المپیک توکیو، ژاپن - 1964

کشورهای راه‌یافته: 93 کشور

تعداد ورزشکاران: 5151 ورزشکار

تعداد رقابت: 163 رقابت‌

آمریکا قهرمانی را پس گرفت، شوروی دوم و ژاپن سوم شدند. آفریقای جنوبی به دلیل رژیم آپارتاید سرکوبگرش اجازه حضور نگرفت. الجزایر، کامرون و ساحل عاج برای نخستین بار در المپیک شرکت کردند. ژاپن در سال ۱۹۶۴ برای بازسازی توکیو برای المپیک ۳ میلیارد دلار خرج کرد و شهری را که با زلزله و بمباران جنگ جهانی دوم ویران شده بود بازسازی کرد. لاریسا لاتینینا از شوروی برای سومین‌بار پیاپی 6 مدال ژیمناستیک برد. او هنوز رکورددار تعداد مدال است: ۱۸ طلا.


رده بندی کلی بر حسب مدال طلا:

آمریکا: 36 طلا

اتحاد جماهیر شوروی: 30 طلا

ژاپن: 16 طلا

آلمان: 10 طلا

ایتالیا: 10 طلا

مجارستان: 10 طلا

دیگر کشورها: 51 طلا

مجموع: 163 طلا


forum.irantrack.com



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نويسنده: محمدرضا قربانی | تاريخ: چهار شنبه 3 آبان 1391برچسب:تاریخچه المپیک از شروع تا سال 1964, | موضوع: <-CategoryName-> |